Lippuvaraukset

Nimi:

Katuosoite, postinumero ja kaupunki:

Puhelin:

Sähköposti:

Syntymäaika:

Lippumäärä:


'
Sanomalehti KarjalaHaapamäen HöyryveturipuistoK.K.T –Team

Junan lähtöön aikaa:

Viimeinen kuulutus matkustajille

17.8.2017


Suomen pisin harrastekäyttöön koottu, noin 400 -metrinen Evakkojuna lähtee kahden Pikku-Jumbo höyryveturin vetämänä Tampereen rautatieasemalta kello 9.15. Lähtölaituri selviää asemalla. Matkustajien on syytä olla Tampereen asemalla ajoissa. Asemaravintola Semafori on varautunut aamiaisella klo 7 alkaen ja junalla on syytä olla klo 9 mennessä.

 

Omiin liikkumista helpottaviin apuvälineisiin on syytä laittaa nimi ja yhteystiedot. Suuret apuvälineet mm. rollaattorit sijoitetaan siirtymisten ajaksi omaan kuljetusvaunuun.

 

Matkustajien kulku vaunujen välillä on kielletty turvallisuussyistä. Kaikissa vaunuissa ei ole käymälää.

 

JUNA SEISAHTUU Juupajoen Korkeakosken asemalla klo 10.50-13.45. Lyhyen asemalaiturin takia Juupajoella juna puretaan ja lastataan osissa. Kaikkien matkustajien pitää olla lähtövalmiudessa asemalla klo 13. Juupajoella oleskeluun on aikaa noin tunti.

 

Jokaisessa vaunussa on vähintään kaksi junaopasta, jotka ohjaavat tarvittaessa matkustajia.

 

Haapamäen asemalaiturille tullaan kello 14.50. Paluujunan Tampereelle tuo dieselveturi. Haapamäki jätetään taakse kello 20.20. Juupajoella seisahdutaan kello 21.10 ja Tampereelle saavutaan kello 22.17.

 

Vaunut täytetään lippujen numerojärjestyksessä eli istumapaikkoja ei ole erikseen numeroitu. Vaunukohtaiset lippunumerot selviävät juuri ennen junan lähtöä, mutta periaate on, että 1. vaunussa ovat liput 1-70, toisessa 71-140 jne. Numeroilla 1-10 merkityt vaunut ovat eri kokoisia ja paikkaluku vaihtelee. Asemalla on opastus jokaiseen vaunuun.

 

JUUPAJOEN SEISAKKEELLA kunta tarjoaa virvokkeita ja ohjelmaa. Höyryveturipuistossa esiintyy Erkki Liikanen Evakkoreki 2 -esityksellä klo 16 ja 18. Keuruun ja Haapamäen Karjalaseurat kokosivat puistoon näyttelyn ”härkävaunuun” ja sen edustalla on klo 14 ja klo 17 esitykset karjalaisten tulosta paikkakunnalle. Tapahtumassa seppelöidään kaksi maamme historiaan liittyvää veturia ja paljastetaan lahja isänmaalle klo 19. Aikataulussa muutokset mahdollisia.

 

Pääjuhlapaikalla Haapamäen Höyryveturipuistossa on mahdollisuus ruokailla sekä ostaa käsintehtyjä karjalanpiirakoita, Viipurinrinkeleitä, kotijäätelöä ynnä muuta. Höyryveturipuistossa on normaalit ravintolan A -oikeudet.

 

Höyryveturipuistoon sekä juna-asemalle varataan liikkumista helpottavia apuvälineitä sekä tarvittaessa järjestetään kuljetus puistoon.

 

Junassa ja juhlapaikoilla on lääkintähenkilökuntaa, avustajia sekä lain edellyttämät järjestyksenvalvojat. Junaoppailla on yhteys lääkäriin ja sitä kautta muuhun ensiapuun. Höyryveturipuistossa Karjala -lehden osasto toimii myös informaatiopaikkana.

 

Yhteystiedot: Klaus Thomasson p. 040 721 3717 tai p. 0400 831 959, Markus Rissanen p. 040 701 2461